Kvásková polévka

Láďa Hruška se vrátil po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V prvním letošním pokračováni ukázaljak připravit pivní štrůdl a taky kváskovou polévku, která nechyběla v kuchařkách našich babiček.

Kvásková polévka
Suroviny: 

200 g kvásku,
brambory,
vejce,
cibule,
vejce,
sůl,
pepř,
kmín,
bobkový list,
nové koření
petrželka

Postup přípravy receptu: 

Kvásek namočíme a rozkvedláme. Brambory nakrájíme na kostičky, dáme vařit s kořením. Po uvaření vodu necedíme, vyndáme pouze koření. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme vejce, osolíme a uděláme řidší smaženici. Do brambor přidáme kvásek a naposledy přidáme smaženici. Dochutíme ještě dle potřeby a krátce povaříme.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz