Domácí roláda bez mouky

V dalším díle Vychytávek se můžete inspirovat diváckým receptem na roládu. Nepotřebujete mouku a roláda je hotová za půlhodiny.

Domácí roláda bez mouky
Suroviny: 

6 vajec,
4 polévkové lžice kakaa,
4 polévkové lžice moučkového cukru,
1 až 2 ztužovače šlehačky,
2 šlehačky ke šlehání,
cukr do šlehačky dle chuti,
dle chuti drobno pokrájené ovoce

Postup přípravy receptu: 

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků dáme moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Do hmoty přidáme hořké kakao a opět vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vylijeme na plech a dáme péct na 8 minut při teplotě 180 stupňů.Po upečení vyndáme a přikryjeme plech utěrkou - vyklopíme.Necháme chvilku zchladnout.
Mezi tím si vyšleháme dvě šlehačky, do kterých přidáme ztužovač a trochu cukru. Následně pečící papír sloupneme z upečené hmoty. Šlehačku namažeme a upečenou placku smotáme. Vzniklou roládu můžeme ihned podávat. Do šlehačky lze přidat ovoce dle chuti.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz