Pařené vdolky s mákem

V dalším letošním pokračováni Vychytávek byl uveden divácky recept na pařené vdolky s mákem. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Pařené vdolky s mákem
Suroviny: 

0,5 kg hladké mouky
0,5 kg polohrubé mouky
1 vejce
kostku droždí
1 l mléka
cukr
mletý mák
kostku másla

Postup přípravy receptu: 

Připravíme si kvásek z droždí, mléka s trochou cukru a necháme vzejít. Obě mouky smícháme dohromady a přidáme žloutek. Do hotového kvásku vmícháme obě mouky se žloutkem a necháme vykynout (cca 1 hodinu). Z vykynutého těsta vytvarujeme bochánky, které též necháme pár minut vykynout. Poté je prsty pomačkáme do placiček, které posléze rozkrájíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtiny opět vytvarujeme placičku, kterou opečeme do zlatova přímo na plotýnce elektrického sporáku (z obou stran). Vzniklé vdolečky necháme dobře vychladnout. Vychlazené je namáčíme do vroucího mléka a vykládáme jimi kastrůlek. Takto vytvořenou první vrstvu vdolků posypeme rozemletým mákem, cukrem a zalijeme rozpuštěným máslem. Tento postup několikrát opakujeme. Vše vrstvíme na sebe.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Vyzkoušejte vyhledávač hezkých pláži pro Vaši dovolenou na nejpláže.cz.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz