V třetím poprázdninovém premiérovém díle Vychytávek v rubrice Rodinné stříbro na talíři znovuobjevíme prastarý recept na kvalitní sekanou.
3x 1/4kg masa (plecko, bůček, vepřová játra)
20g soli,
2 - 3 stroužky česneku,
1/2 muškátového oříšku,
lžice Solamylu,
pepř,
kmín
Maso překrojíme a pomeleme dohromady s česnekem. Okořeníme a zaprášíme Solamylem. Hmotu natlačíme do střívka nebo do formy na šunku. Necháme odležet 12 až 24 hodin a vaříme v zavařovacím hrnci 60 minut na teplotě 75 stupňů. Podáváme za studena.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.