Rodinné stříbro na talíři - Šlehačkový štrůdl

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V prvním letošním pokračováni byl uveden divácky recept na šlehačkový štrůdl. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Rodinné stříbro na talíři - Šlehačkový štrůdl
Suroviny: 

smetana na šlehání
hladká mouka
hrst sekaných vlašských ořechů
hrst rozinek
hrst strouhanky
8 ks jablek
mletá skořice
cukr
vajíčko

Postup přípravy receptu: 

Do smetany vmícháme tolik hladké mouky, co smetana pojme. Těsto musí být vláčné s možností ho rozválet. Jablka nakrájíme na kolečka. Z těsta vytvarujeme dva bochánky, které rozválíme. Vzniklé placky posypeme strouhankou, poklademe jablka, posypeme ořechy, rozinkami, a dle chuti a potřeby přidáme cukr a mletou skořicí. Vytvoříme dvě šišky, které ještě pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme v troubě na 180 stupňů, cca 40 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz