Kuře jako kachna Ládi Hrušky

Poslední předprázdninový díl Vychytávek přináší další Láďův kulinářsky experiment - upeče kuře, které bude chutnat jako kachna.

Kuře jako kachna Ládi Hrušky
Suroviny: 

kuře,
černé pivo,
deci vody,
2 jablka,
balíček kysaného zelí,
sůl,
kmín

Postup přípravy receptu: 

Na dno pekáče dáme kysané zelí a zalijeme ho vodou a černým pivem. Kuře pořádně prosolíme a prokmínujeme zvenčí i zevnitř. Jablka pokrájíme na čtvrtinky a vložíme je dovnitř kuřátka. Kuře položíme do pekáče na kysané zelí a kolem vyskládáme zbytek čtvrtinek jablek.
Pečeme v troubě zhruba na 180 °C asi 45 min dozlatova. Kuře kontrolujeme a podléváme aby se nám nepřipálilo. Zhruba 10 min před koncem přidáme do pekáče ještě bramborový knedlík a necháme dopéct.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz