V dalším červnovém pokračováni Vychytávek se kromě receptu na vegetariánský tataráček z brambor objevil taky recept na svíčkovou z krůtích prsíček. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.
krůtí maso,
kořenová zelenina - celer, mrkev, petržel,
cibule,
sklenice kyselých okurek,
smetana,
sůl,
pepř,
nové koření,
bobkový list
Nastrouháme kořenovou zeleninu a okurky. Nakrájíme nadrobno cibuli a osolíme maso. Maso vložíme do pekáče a přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, cibuli a koření dle chuti. Přes noc necháme maso uležet v lednici. Na druhý den vložíme uležené maso do trouby a pečeme 90 až 120 min na 180 °C - dokud maso nezměkne. Když maso pustí šťávu, tak ho podlijeme vodou. Maso opatrně vybereme z pekáče a nakrájíme na plátky. Vzniklou omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme. Všechno zase zpátky vložíme do jednoho kastrolu a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.