Vídeňská jablková bábovka Ládi Hrušky

Minulý díl Vychytávek přinesl divácky recept na jablečné řezy. Pokud přemýšlíte jak dál můžete úrodu jablek využít máme pro Vás další recept. Láďa v novém díle Vychytávek nechtěl zůstat pozadu a představil recept na speciální - vídeňskou, bábovku. Na přípravu budete potřebovat taky 4 jablka.

Vídeňská jablková bábovka Ládi Hrušky
Suroviny: 

4 jablka,
vanička tvarohu,
3 necelé hrnky polohrubé mouky,
11 lžic třtinového cukru,
6 lžic mléka,
4 vejce,
vanilkový cukr,
malý sáček hrozinek,
dvě třetiny másla,
prášek do pečiva,
kůra z jednoho citrónu
2 lžíce rumu,
sůl

Postup přípravy receptu: 

Začneme tím, že oloupáme a nahrubo nastrouháme jablka. Dále oddělíme žloutek od bílku. Žloutky s měkkým máslem utřeme do pěny, z bílků vyšleháme sníh. K ušlehaným žloutkům přidáme mouku, kypřící prášek, tvaroh, mléko, rum a citrónovou kůru. K těstu pomalu a postupně přimícháme sníh z bílků. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Pečeme v tukem vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formě 30 min na 170 stupňů.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz