Vánoční štola Ládi Hrušky

V dalším letošním pokračováni Vychytávek Láďa ukázal jednoduchý recept na tradiční německou vánoční štolu.

Vánoční štola Ládi Hrušky
Suroviny: 

kostka nebo vanička polotučného tvarohu
0,5 kg hladké mouky,
2/3 z kostky másla nebo tuku na pečení,
2 vejce,
kypřící prášek do pečiva,
vanilinový cukr,
hrnek cukru,
nastrouhaná kúra z 1 citronu,
špetka soli,
hrst rozinek nebo brusinek namočených v rumu,
hrst sekaných mandlí a kandovaného ovoce,
máslo a cukr moučka na potření a posypání po upečení

Postup přípravy receptu: 

Na vál dáme mouku a všechny sypké suroviny. Rozdrobíme na to změklé máslo, přidáme vejce a všechny ostatní suroviny. Vypracujeme nelepivé těsto a rozválíme ho na plát silný 3 cm. Přehneme na půl a vytvarujeme štolu. Pečeme na 180 stupňů asi 50 minut. Horkou štolu potřeme máslem a bohatě posypeme moučkovým cukrem – zabrání jejímu okorání a vysychání.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz