Na topinky, k masu při grilovaní nebo jen tak samotnou můžete baštit houbovou čalamádu připravenou podle diváckého receptu z Vychytávek.
450 g sušených hub,
250 g kapiové papriky,
250 g cibule,
protlak,
kečup,
Na nálev potřebujeme:
50 ml vody,
100 ml octa,
75 g cukru,
2 dg soli,
bobkový list,
nové koření,
hřebíček,
pepř
Sušené houby namočíme dvě hodiny předem do vody a necháme chvilku povaříme se solí. Připravíme nálev, který jenom necháme projít varem. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s houbami. Podle chuti přidáme kečup a protlak, pořádně promíchame. Celé to zalijeme v míse připraveným lakem a naplníme do skleniček. Sterilizujeme 20 minut.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.