Bagety jsou původem součástí tradiční francouzské kontinentální snídaně. V rámci svého kulinářského experimentováni se Láďa Hruška věnoval taky domácímu pečení bagety. Čerstvě pečená, nerozmrazovaná, nadýchaná, křupavá a každá jiná domácí bageta za 10 Kč - nechcete si to taky zkusit? Postup není vůbec složitý.
2 a 1/2 hrnku hladké mouky
1 sáček instantního droždí
1 hrnek vlažné vody
1 lžička soli
Suroviny smícháme v míse a vypracované hladké těsto necháme přibližně hodinu kynout. Poté ho rozdělíme na dvě stejné části a na pomoučeném válu z nich vytvarujeme bagety. Vytvořené bagety necháme ještě cca 30 minut kynout pod utěrkou. Na několika místech uděláme hlubší zářezy, tak abychom charakteristický vzhled francouzských baget.
Bagety dáme péct do trouby vyhřáté na 230 °C s trochou vody (např. v zapékací míse), tak aby vznikala pára. Pečení průběžně kontrolujeme. Křupavé dozlatovo upečené bagety by měli být připraveny během 20 minut.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.