Kromě bramborových placek s povidly a mákem podle receptu našich babiček Láďa ve Vychytávkách namíchal speciální mátový likér.
hrnek sušené máty nebo čerstvé,
větší hrnek pálenky nebo vodky,
tyčinka skořice,
3 hřebíčky,
hrnek vody,
hrnek cukru,
zelené potravinářské barvivo
Mátu dáme do sklenice (čerstvou nasekanou) spolu se skořicí a hřebíčky. Zalijeme lihovinou. Po 5 dnech scedíme. Svaříme si jeden hrnek cukru s jedním hrnkem vody do takové hustší konzistence na prudkém plameni. Vychladnutý cukerný roztok pak přilijeme k mátovému výluhu, dobarvíme kapkou zeleného potravinářského barviva a stočíme do láhve. Dovnitř můžeme dát pro parádu snítku máty.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.