Jak připravit petrželkové knedlíčky z toustového chleba poradí Láďa v dalším díle Vychytávek.
toastový chléb,
vejce,
lžíce polohrubé mouky,
lžička soli,
půl hrnku mléka,
lžíce sádla,
petrželka
Toastový chléb nakrájíme hezky na kostičky a zalijeme ho vlažným mlékem, ve kterém jsme rozpustili lžicí sádla. Přidáme jedno rozšlehané vejce, mouku a osolíme. Pořádně všechno prohněteme a nezapomeňme na petrželku - čím více ji přidáme, tím lépe. Vytvarujeme knedlíčky, které vhodíme do vroucí vody na 5 minut. Servírujeme k omáčce nebo masu podle chuti a potřeby.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.