Podkrušnohorská vánoční švestková zelňačka

Vánoce se blíží, inspirujte se podkrušnohorskou sváteční zelňačkou podle diváckého receptu. Od klasické zelňačky se liší hlavně použitím sušených švestek při přípravě.

Podkrušnohorská vánoční švestková zelňačka
Suroviny: 

400g uzeného masa,
1 klobásu,
300g kysaného zelí,
2 cibule,
3 až 4 stroužky česneku,
bobkový list,
sladká paprika,
celý pepř,
nové koření,
smetana na vaření,
1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky,
sůl,
sušené švestky,
sušené houby

Postup přípravy receptu: 

Uzené maso dáme na minutku povařit, čím se zbavíme uzenářské soli. První vývar vylijeme. Přidáme vlažnou vodu, v které už pak dál vaříme uzený. Přidáme pokrájenou klobásu a zelí. Dále pak na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, sušené švestky a houby. Vaříme asi 45 až 60 minut. Po uvaření vyndáme uzené maso ven a nakrájíme ho na kousky. Polévku zahustíme dohromady smíchanou a povařenou smetanou, moukou a rozpuštěným máslem, do kterého dáme ještě papriku. Do polévky vrátíme zpátky nakrájené maso a dochutíme lakem ze zelí. Přidáme dle chuti sůl a čerstvě namletý pepř.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz