Vaječný koňak anebo vaječňák patří k českým Vánocům stejně jako cukroví, vánoční stromeček nebo svařené víno. Jeho přípravu si vyzkoušel a publikoval taky Láďa Hruška. Příprava je jednoduchá a cena závisí od použitého alkoholu.
5 vajec
5 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 kondenzované sladké mléko
tuzemský rum
Do misky dáme žloutky, cukry a vyšleháme do jemného krému. Poté přilijeme kondenzované mléko a opět šleháme. V průběhu šlehání přiléváme rum, množství podle chuti.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.