Muffiny jsou oblíbené jídlo k snídani nebo ke svačině. Existuje mnoho variant a ochucení muffinů, kterých se dosahuje použitím specifických přísad. Láďa Hruška vyzkoušel borůvkový muffin, který připravil originálně v mikrovlnce do hrnku.
2 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového cukru
3 lžíce cukru
4 lžíce mouky + 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1/4 lžičky mleté skořice
špetka soli
hrst borůvek
Do hrnku o objemu 3,5 dcl dáme dvě lžíce másla a ohřejeme v mikrovlnce na 10 nebo 20 sekund, dokud se máslo nerozpustí. Dále do hrnku přidáme vejce, vanilkové aroma a mléko a směs důkladně prošleháme. Poté přidáme cukr, mouku, skořici a sůl a opět směs vyšleháme dohladka. Pak ještě vmícháme polovinu borůvek a zbytek nasypeme navrch. Hrnek se směsí vložíme do mikrovlnky a "pečeme" na střední výkon (600 W) a čas 4 minuty a 40 sekund. Borůvkový muffin posypeme cukrem a podáváme teplý.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.