Máslové nadýchané sladké pečivo croissant je oblíbené nejen ve Francouzsku. Taky u nás se často konzumuje ke snídani nebo jako lehká svačinka. Láďa Hruška přichází s receptem od diváků, jak ušetřit a upéct si crossainty levně doma. Jeho nugátové minicroissanty zvládne upéct opravdu každý
1 balíček listového těsta
1 tabulka nugátové čokolády
1 vejce
Vyválíme listové těsto. Položíme na něj talíř a podle něj vykrojíme kolo. Výsledné kolo rozdělíme na osminy. Do spodní části každé osminy dáme kousek čokolády a zavineme. Croissanty naskládame na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.