V dalším reprízovém vysíláni Vychytávek nechyběl ani tradiční Láďův recept na závěr pořadu. Tento víkend připravil tečku v podobě mandlové paštiky. Pro delikátní chuť přidal do paštiky taky 2 dcl červeného vína.
500 g kuřecích jater
1 cibule
1 hrst nasekaných mandlí
půl kostky másla
2 dcl červeného vína
3 stroužky česneku
1 lžička soli,
pepř
sušený tymián (nebo majoránka)
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, hezky dozlatova. Přidáme nakrájena jatýrka, dále prolisovaný česnek a tymián nebo majoránku. Játra orestujeme za stálého míchání asi 5 minut, aby byla pružná. Přilijeme víno a dusíme až do tý doby, než se víno téměř neodpaří. Pak je odstavíme ze sporáku. Přidáme máslo, osolíme a dochutíme dle potřeby. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Nasekáme mandle a vmícháme je do paštiky. Máme hotovo, paštiku necháme pořádně vychladnout.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.