V dalším poprázdninovém premiérovém díle Vychytávek byl připraven zdravý borůvkový koláč podle diváckého receptu pani učitelky Lucie.
Suroviny na náplň:
2 bezlaktázové tvarohy,
borůvky,
2 až 3 lžíce medu.
Suroviny na drobenku:
ovesné vločky,
1 lžíce třtinového cukru,
1 lžíce másla.
Suroviny na korpus:
2 až 3 lžíce medu,
40 g bezlaktázového másla,
1 vejce,
½ prášku do pečiva,
40 g vloček jemných,
60 g na mouku rozemletých vloček
50 g špaldové mouky.
Všechny suroviny na korpus smícháme do jedné mísy a pěkně rukama zpracujeme a dáme na 10 min do lednice ztuhnout. V další misce smícháme na náplň tvaroh, borůvky a med. Stejně smícháme drobenku z másla, vloček a másla. Vybereme korpus z lednice, naskládáme na něj náplň a drobenku. Pečeme všechno dohromady ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 40 - 50 minut.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.