Boží milosti dle Ládi Hrušky

Boží milosti jsou křehkým cukrovím tradičně spjatým s Velikonoci. Recept se objevil taky v legendární Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové. A právě zde se při přípravě inspiroval taky Láďa Hruška.

Boží milosti dle Ládi Hrušky
Suroviny: 

2 hrnky hladké mouky,
necelá čtvrtka másla,
2 žloutky,
vejce,
3 lžíce zakysané smetany,
3 lžíce vína,
3 lžíce cukru,
špetka soli,
moučkový a vanilinový cukr na posypání

Postup přípravy receptu: 

Originálni recept:
Vezmi mouky na vál, rozdrob v ní kus másla, udělej vprostřed důlek. Vraz tam dva žloutky, jedno celé vejce, tři lžíce dobré smetany, tři lžíce dobrého vína, trochu cukru, trochu soli, dobře to těsto vypracuj tak jako na nudle
Pak je rozválej a kružátkem v čtverhraníčky nebo tříhraníčky rozkrájej, v rozpékaném másle smaž, posyp cukrem a dej na stůl.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz