V dalším díle Vychytávek si pochutnáme na oblíbené krabí pomazánce a na bublinkových bramborách s pažitkovým dipem.
10 brambory,
vanička tvarohu,
kelímek zakysané smetany,
olivový olej,
citron,
3 stroužky česneku,
svazek pažitky,
sůl,
pepř
Brambory pořádně omyjeme a rozřízneme na polovinu. Vrchní stranu posolíme a třeme dvě brambory plochama o sebe, až se vytvoří pěna. V tom je ten bublikový trik. Brambory vyskládame na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 °C asi půl hodiny, až se nafouknou a budou mít zlatavou kůrčičku.
Připravíme si dip: Pažitku nasekáme nadrobno. Smíchame tvaroh s bílým jogurtem a trochou olivového oleje, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Zasypeme nasekanou pažitkou a promíchame.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.