Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V rubrice Rodinné stříbro na talíři představí divačka Bohunka recept na svoje vynikající linecké dortíky. Na závěr si upečeme podle rychlého a levného receptu výtečný cibulový koláč.
Suroviny:
cibule,
zakysaná smetana,
anglická slanina,
plísňový sýr,
listové těsto,
provensálské bylinky,
máslo
Postup přípravy receptu:
Cibulí nakrájíme na větší kolečka a společně se slaninou pokrájenou na kostičky osmažíme na másle zhruba 10 minut.Vezmeme pekáč nebo plech, ve kterém z listového těsta vysteleme lůžka na budoucí koláč. Těsto ještě propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nevlnilo. Těsto pak pomažeme zakysanou smetanou a přisypeme osmahlou cibuli se slaninou. Přidáme plísňový sýr nakrájený na menší kostičky. Na konec připravený koláč posypeme provensálským kořením.
Pečeme v troubě asi 20 min při teplotě 200°C.
Hotový koláč můžete posypat jarní cibulkou.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.