Tiramisu je jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších italských receptů. Originální tiramisu se vyrábí z tvarohového sýra mascarpone, který se šlehá s vajíčky a cukrem, případně šlehačkou. V misce se prokládá speciálními piškoty, namočenými do silného espresa, které může být ještě ochuceno italským mandlovým likérem Amaretto. Láďa Hruška ve svém receptu připravil odlehčenou variantu pro děti - bez espresa a likéru.
![Dětské tiramisu Ládi Hrušky za 74 Kč Dětské tiramisu Ládi Hrušky za 74 Kč](https://receptyhrusky.cz/sites/default/files/styles/blog-detail/public/blog/102.jpg?itok=z4de2yLS)
1 vanička tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
1/2 kelímku smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru
piškoty
2 lžíce melty
kakao na posyp
Ve větší misce smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový i obyčejný cukr. Do této směsi pak pomalu vmíchejte vyšlehanou smetanu. V další nádobě si pak do tuha vyšlehejte smetanu. Smícháme dvě lžičky melty s 50 ml vlažné vody a do ní namáčíme piškoty. Střídavě vrstvíme do mističek piškoty a krém. Poslední vrstva musí být krém, který posypeme kakaem nebo skořici.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.