Cheesecake je dezert původem z Ameriky, odkud se postupně rozšířil po celém světe. Existuje mnoho receptur jeho přípravy. Základem je čerstvý tvarohový sýr. V USA je s jeho přípravou spojen sýr Philadelphia. Láďa Hruška recept upravil do české podoby a jako základ použil lučinu. Zkuste to taky ! :-) Místo lučiny můžete použít například cottage nebo tvarohovou smetanu.
Korpus:
1 a 1/2 balíčku máslových sušenek
necelá 1/2 kostky másla
Náplň:
5 velkých kostek lučiny
1/2 hrnku cukru krupice
2 sáčky vanilkového cukru
4 vejce
Máslové sušenky nejprve nadrtíme (ideálně v plastovém pytlíku, pomocí válečku). Rozdrcenou směs smícháme v míse s rozpuštěným máslem a důkladně pomícháme. Nasypeme do připravené dortové formy vyložené alobalem. Pak připravíme náplň. Náplň vytvoříme z lučiny s krupicovým, vanilkovým cukrem a vajec. Místo lučiny je možné použít taky jiný tvarohový sýr. Vše smícháme a vyšleháme do hladké směsi. Vylijeme do dorktové formy na korpus. Dáme do vyhřáté trouby na 160 °C na přibližně 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a může ozdobit oblbeným ovocem či slehačkou.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.