V prvním poprázdninovém díle pořadu představil Láďa originální recept na domáci kečup - s rozinkami a stévií.
1,5 kg rajčat,
2 jablka,
2 cibule,
6 ks stévie v tabletách,
půl hrnku třtinového cukru,
půl sáčku hrozinek,
2 stroužky česneku,
1 lžíce soli,
2 velké panáky octu,
čtvrtina lžičky pepřa,
čtvrtina lžičky kary,
čtvrtina lžičky skořice,
čtvrtina lžičky sladké papriky,
čtvrtina lžičky pálivé papriky,
3 hřebíčky
Nejprve nakrájime na kostičky rajčata a cibuli. Jablka oloupáme, vykrájime jadřince a nakrájime na kostičky. Všechno vložíme spolu s ingrediencemi (kromě stévie) do většího hrnce a vaříme pod pokličkou cca 105 min. Po tomto čase vše v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a hmotu ještě dovaříme 15 minut. Dochutíme stévií a přepasírujeme přes sítko. Pak už jenom plníme a víčkujeme skleničky, které postavíme dnem vzhůru.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.