Domácí lovecký salám

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. Uzenář Vladislav Štefl nás zasvětí do výroby domácího loveckého salámu. Rozloučíme se sladkou tečkou v podobě rychlého a levného receptu na oblíbený krtkův dort, tentokrát ale ve skleničce.

Sledujte třetí díl v neděli 20. března ve 12.50 na Primě

Domácí lovecký salám
Suroviny: 

2 kg vepřové plece bez kosti,
2 kg vepřového boku,
1 kg hovězího předního,
15 g mletého pepře,
10 g mletého kmínu,
5 g česneku,
2,5 g mletého hřebíčku,
110 g řeznické soli

Postup přípravy receptu: 
Maso si nařežeme na menší kusy. Maso by mělo být studený až namražený, aby maso při mícháni nepustilo tuk a nebylo pak vysušený. Maso pomeleme, promícháme a můžeme začít plnit střeva. Střeva před plněním necháme zvláčnět v teplé vodě. Střeva neplníme celý, ale něco málo za půlku, aby jsme je pak vytvarovali do hranatého tvaru. Salám necháme 3 dny uležet při pokojové teplotě a a udíme v udírně 24 hodin do 28°C (tzv. studeným uzením).

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz