V dalším letošním pokračováni Vychytávek Láďa představil recept na výrobu vynikajícího domácího sýru.
kostka měkkého tvarohu (prodávaný v pozlátku. ne ve vaničce)
hrnek mléka (250 ml),
lžíce másla,
půl lžičky jedlé sody
Tvaroh s mlékem zahříváme spolu v hrnci, dokud se neoddělí syrovátka a vznikne hustá sýrová hmota. Scedíme přes plátýnko nebo cedník a oddělíme syrovátku. Sýrovou hmotu dáme zpátky do hrnce, přidáme máslo a sodu a zahřívame na mírném ohni, dokud se vše nespojí a nevznikne jakoby tavený sýr.
Hotový sýr necháme ztuhnout v lednici.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.