Dyňová polévka se zázvorem – dýňový balicožrout Ládi Hrušky

V sedmém díle Vychytávek se Láďa zaměřil na výsostně aktuální téma Halloweenu a dyňové sezóny. Jeho příspěvkem je recept na skvělou krémovou dyňovou polévku s decentní sladko-pálivou chutí zázvoru.

Dyňová polévka se zázvorem – dýňový balicožrout Ládi Hrušky
Suroviny: 

0,5 kg dýně hokaido
1 větší cibule
1 lžička čerstvého zázvoru
0,5 l vody
0,5 l mléka
sůl
pepř
sušená dýňová semínka

Postup přípravy receptu: 

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Na kousky nakrájíme taky dýni - oloupanou a semínek zbavenou dýni. Přidáme ji smažit k cibulce. Dochutíme dle potřeby. Přidáme vodu a vaříme do změknutí dýně. Polévku rozmixujeme, dochutíme mlékem a najemno nastrouhaný zázvor. Chvilku ještě povaříme a servírujeme s dýňovými semínky.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz