Jak připravit výtečný bezlepkový dýňový perník se dozvíme v dalším díle Vychytávek.
1 menší dýně,
2,5 dl kokosové mléka,
rýžový sirup,
1 dl oleje,
arašidovo-kokosové máslo,
300 g bezlepkové mouky,
3 ks ovoce,
banán,
oříšky,
mandle,
perníkové koření,
skořice,
sůl,
jedlá soda,
xantan,
kypřicí prášek,
lněné semínko
Dýni pokrájíme na větší kousky a oříšky pomeleme. Dýni vložíme do mixéru a mixujeme spolu s ovocem a ryžovým sirupem. Přidáme mléko, olej, popřípadě oříškové máslo a pořádně rozmixujeme. Vytvoří se nám hustá kaše, do které přidáme lněné semínko a znovu pořádně rozmixujeme. V dalším kroku si připravíme suché ingredience. V míse smícháme mouku, ořechy a koření. Přidáme ke kaši, pořádně promícháme a dáme na plech. Pečeme v troubě na 170°C asi 35 minut.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.