Kdo by nemiloval lívanečky. Udělejte si hezký sladký den a dejte si je jako teplou, sladkou svačinku. Jako něco navíc Vám Láďa Hruška navrhuje přidat si do nich nastrouhaná jablka. Příprava je jednoduchá, hotové jsou hned.
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek
2 vejce
1 hrnek mléka
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Poleva
1 zakysaná smetana
1 vanilkový cukr
Všechny uvedené suroviny pro přípravu lívanečku zamícháme a zpracujeme v míse. Příprava hmoty představuje polovinu práce, zbývá nám už jenom smažit. Lívanečky opečeme v pánvi po obou stranách hezky dozlatova a máme hotovo. Jako polevu můžeme smíchat kelímek zakysané smetany s vanilkovým cukrem.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.