Kefírové langoše bez kynutí připravil Láďa Hruška v dalším díle Vychytávek.
3 hrnky hladké mouky,
1 hrnek kefíru,
2 polévkové lžice oleje,
1/2 lžičky soli,
1/2 lžičky jedlé sody,
1 vejce
Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme sodu a pak všechny další ingredience. Připravíme krásné nelepivé langošové těsto. Z těsta si ukrojíme bochánky. Rozpálíme pánev na klasickém restovacím oleji a z bochánku vytvarujeme langoše, které házíme na pánvičku do rozpáleného oleje. Aby se nám hezky usmažili s obou stran, můžeme doprostřed udělat jeden nebo dva zářezy nožem.
Natřeme kečupem, posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme servírovat. Dobrou chuť!
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.