V dalším poprázdninovém díle Vychytávek si připravíme koláče se slaným karamelem a čokinou podle diváckého receptu.
Korpus:
200 g hladké mouky,
100 g másla (+ na vymazáni formy),
1 vejce,
50 g moučkového cukru,
1 lžička vanilkové esence
Slaný karamel:
200 g cukru krupice,
80 g másla,
120 ml smetany,ke šlehání,
1 lžička soli
Čokoladová ganache
50 g 74% čokolády,
50 g másla,
200 g smetany 31%,
15 g krupicového cukru
Všechno dáme na vál a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a vložíme na 15 minut do lednice. Těsto pak přeneseme do formy a upečeme 150 až 20 minut při 180°C.
V dalším kroku si připravíme slaný karamel. Do kastrolku se silnějším dnem nasypeme cukr, přidáme trošku vody a lehce na plameny třepeme kastrůlkem, aby se cukr dostal do konzistence karamelu. Přidáme smetanu pokojové teploty a máslo. Prolijeme do skleničky a přidáme lžičku soli.
Čokoladové ganache (čokinu) připravíme tak, že zahřejeme smetanu s cukrem a po zahřátí podlijeme čokoládu nakrájenou na malé kousky. Necháme chvilku odstát a zamícháme máslo. Čokinu nalijeme na korpus a karamel a necháme vychladit v lednici.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.