Lilkový tatarák Ládi Hrušky

V dalším díle Vychytávek využijeme lilek a připravíme z něj pro zpestření postního jídelníčku lilkový tatarák.

Lilkový tatarák Ládi Hrušky
Suroviny: 

2 lilky,
4 rajčata,
2 papriky,
1 cibule,
50 olivového oleje,
3 - 4 stroužky česneku,
3 lžice kečupu,
sůl.
pažitka

Postup přípravy receptu: 

Na začátku si nakrájíme lilek, trochu ho posolíme a necháme ho odležet, aby pustil přebytečnou vodu. Mezitím si nakrájíme rajčata a papriky na malé kostičky. K tomu si nakrájíme cibulku na jemno a necháme ji malinko zesklovatět na trošce olivového oleje. K tomu přidáme lilek, nakrájená rajčata a nakrájenou papriku. Dusíme dokud zelenina nezměkne a lilek nedostane barvu. Trvá to asi 5 až 10 minut. Poté sundáme z plotny, dochutíme česnekem a přidáme trochu kečupu, sůl a pepř.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz