Medová křidélka Ládi Hrušky

V dalším díle Vychytávek Láďa ukázal jak připravit medová křidélka v troubě se speciální čertovskou marinádou.

Medová křidélka Ládi Hrušky
Suroviny: 

1/2 kg kuřecích křidýlek
Marináda:
4 lžíce medu
4 lžíce kečupu
4 lžíce sojové omáčky
4 lžíce worchesteru
1 lžička sladké papriky
1 lžička chilli (nebo pálivé papriky)
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička soli
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu: 

Připravíme si marinádu ze všech uvedených ingrediencí a obalíme v ní usušená a dobře omytá kuřecí křidýlka. Necháme marinovat minimálně 1/2 hodiny. Pekáč si vysteleme pečícím papírem, vyskládáme na něj křidýlka a zalijeme zbytkem marinády Pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct při 190 stupních na 30 minut. Po této době odstraníme alobal a pečeme cca 10 minut do libovolně zlatavé kůžičky.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz