Měsíční čokoládové sušenky Ládi Hrušky za 107 Kč

Rádi byste nějakou malou dobrotu ke kávě nebo dětem na svačinu? Tak to se vám bude možná líbit zajímavý recept na přípravu měsíčních čokoládových sušenek, který vyzkoušel Láďa Hruška. Název sušenek je odvozen od jejich vzhledu evokujícího představu popraskaného měsíčního povrchu.

Měsíční čokoládové sušenky Ládi Hrušky za 107 Kč
Suroviny: 

2 tabulky čokolády (min. 70 % kakaa)
1/4 másla
2 vejce
6 lžic cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
cukr krystal a práškový na obalení

Postup přípravy receptu: 

Čokoládu a máslo si rozpustíme ve vodní lázni. Poté co čokoláda trochu vychladne, pokračujeme s přípravou základu těsta. Základ si připravíme z vajec a cukru a přidáme také rozpuštěnou čokoládu s máslem. Mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli pomalu vmícháváme do hmoty. Hotové těsto, která nám drží hezky pohromadě, zabalíme do folie a necháme tuhnout v lednici minimálně na 3 hodiny, ideálně přes noc. Ze ztuhnutého těsta pak tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Kuličky obalujeme v krystalovém cukru a pak v cukrové moučce. Charakteristické praskliny na povrchu sušenek vytvoří právě použitá směs cukrů. Připravené kuličky uspořádáme na plechu vyloženém pečícím papírem. V troubě vyhřáté na 170 stupňů pečeme kuličky asi 12 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz