Nakládány hermelín je klasická česká specialitka. Vlastním receptem na jeho přípravu se chlubí každá pořádná hospoda. Ve Vychytávkach vám svůj recept na jeho přípravu ukázal taky Láďa Hruška. Klasickou recepturu ozvláštnil provensálskými bylinkami a sušenými švestkami.
4 hermelíny,
česnek,
sušené švestky,
chilli papričky
1 velká cibule
provensálské bylinky
grilovací koření
mletá paprika
3 bobkové listy,
5 kuliček nového koření,
10 kuliček černého pepře
olej
Hermelíny rozkrojíme napůl. Jednu polovinu posypeme provensálskými bylinkami a tu druhou grilovacím kořením. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Rozdrceným česnekem hermelín potřeme. Na půlku hermelínu ještě položíme kolečko cibule a přiklopíme druhou půlkou. Připravené hermelíny naskládáme do sklenice. Sklenici vyplníme zbytkem cibule, přidáme koření, papričky, a nahoru sušené švestky. Vrch zaprášíme troškou mleté papričky a zalijeme olejem. Obsah v láhvi protřepeme, aby se olej dostal všude kam potřebujeme. Necháme uležet 5 dnů při pokojové teplotě. Pak hotový hermelín skladujeme v lednice.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.