Kokosové kuličky jsou nejen skvělé vánoční cukroví, ale hodí se i třeba pro návštěvy během celého roku. Zvlášť oblíbené jsou tzv. kuličky Rafaelo, které si můžete připravit taky doma z kondenzovaného nebo sušeného mléka. Slazené kondenzované mléko si pro svůj kulinářsky experiment vybral taky Láďa Hruška
1 plechovka kondenzovaného mléka
2 vrchovaté hrnky kokosu
2 ks kokosových sušenek
1 balíček přírodních mandlí
Kokosové sušenky rozdrtíme a spolu s kokosem a kondenzovaným mlékem je nasypeme do mísy. Směs důkladně smícháme a dáme uležet na hodinu do ledničky. Zatím si uvaříme mandle. Změklé je pak oloupeme. Jednotlivé mandle zabalíme do těsta a vytvarujeme kuličky. Ty už jenom vyválíme v kokosu a můžeme degustovat.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.