Suroviny na buchtu
1 vejce,
1 hrnek krupicového cukru,
1 hrnek mletých vlašských ořechů,
1 hrnek mléka,
½ hrnku oleje,
1 hrnek polohrubé mouky,
1 kypřící prášek do pečiva,
1 vanilkový cukr,
marmeládu,
čokoládu
Suroviny na krém
2 sáčky vanilkového pudinku,
4 lžíce krupicového cukru,
150g změklého másla,
rum
Pekáč si vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme polohrubou moukou. Vejce s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáme olej, mléko a ostatní suroviny.
Těsto nalijeme do pekáče a dáme péct na 180 stupňů cca 30 minut. Necháme vychladnout.
Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.
Máslo utřeme do pěny a zašleháme ho do pudinku a přidáme trochu rumu. Korpus potřeme marmeládou a naneseme pudinkový krém. Posypeme hoblinkami kvalitní čokolády.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.