Pašticada

Pašticada je chorvatské sváteční jídlo. Recept byl uveden v rubrice, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší recepty.

Pašticada
Suroviny: 

hovězí zadní maso,
4 mrkve,
6 cibulí,
sůl,
pepř celý,
pepř mletý,
česnek,
bobkový list,
1/2 celeru,
voda,
ocet,
1 l vína,
máslo,
rajský protlak,
zeleninová dochucovací směs

Postup přípravy receptu: 
Maso naložíme s nakrájenou mrkví, celerem, česnekem a 3 cibulemi. Přidáme celý pepř, bobkový list a zeleninovou dochucovací směs a necháme 12 hodin marinovat. Po 12 hodinách slijeme vodu s octem a dáme maso do trouby, aby se zatáhlo a získalo barvu. V troubě ho necháme 30 minut při teplotě 250°C. Mezitím si můžeme orestovat cibulku, Maso podlijeme vínem a přidáme zbytek přísad - sůl, zeleninové dochucovadlo, protlak a cukr dle chuti. Zamícháme, postavíme na plotnu a vaříme 90 až 120 minut. Maso podáváme s bramborovými noky a rozmixovanou omáčkou.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz