Pikantní americké okurky Ládi Hrušky

V první poprázdninovém premiérovém díle Vychytávek Láďa představil recept na pikantní americké okurky. Na přípravu nálevu se vůbec nepoužíva voda.

Pikantní americké okurky Ládi Hrušky
Suroviny: 

4 okurky,
3 cibule,
jeden a půl lžice soli,
půl lžicky kurkumy nebo kari,
půl lžicky chilli,
půl lžicky pepře,
300 ml octa,
200 ml krystalového cukru,
půl lžiče nasekaného kopru

Postup přípravy receptu: 

Okurky a cibuli si nakrájime na kolečka, prosolíme je soli a necháme zhruba 3 hodiny stát, aby se nám z toho dostala ven voda. Po 3 hodinách můžeme začít plnit do skleniček. Voda předtím z okurek vyždímame. Svaříme nálev z octa, cukru, koření a půl lžiče nasekaného kopru. Připraveným nálevem zalijeme okurky ve sklenicích. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme v troubě na plechu 20 minut na 80°C.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz