Pivní chléb Ládi Hrušky

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. Nebude chybět ani oblíbené Láďovi recepty. V prvním díle proměnil pivo ve chléb, tady je recept na pivní chléb.

Pivní chléb Ládi Hrušky
Suroviny: 

3 hrnky jemně mleté celozrnné pšeničné mouky (můžete použít taky hladkou moukou)
1 a 1/2 hrnku piva
2 lžičky soli
1 lžička octa
půl kostky droždí
1 lžička cukru
1 lžička tymiánu
přísady dle chuti ( nasekaný česnek, cibulka, olivy, škvarky )

Postup přípravy receptu: 

Do hnětací mísy dáme mouku. Uprostřed vyhloubíme důlek a rozdrobíme droždí, přidáme vlažné pivo a ostatní přísady dle seznamu. Vypracujeme nelepivé těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Pečeme v zapékací skleněné misce 40 minut při teplotě 200 °C 40 minut, po této době poklici sundáme a dopékáme přibližně 15 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz