Další z dezertu od Ládi Hrušky je čokokoláč hezky pletený. Příprava je o něco málo složitější jak je tomu u Ládi zvykem, ale s trochou trpělivosti a šikovnosti jeho příprava nebude problém.
4 hrnky polohrubé mouky
1 teplého mléka
2 žloutky
3/4 kostky droždí
2 lžíce másla
1/3 hrnku cukru
špetka soli
lískooříškový krém
Všechny suroviny, kromě krému, smícháme v míse a vypracujeme z nich těsto. To necháme 45 minut kynout. Aby těsto líp kynulo můžeme ho dát i s mísou do teplé vody. V dalším kroku těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu připravíme placku a talířem obtáhneme kolečko.
Kruh potřeme lískooříškovým krémem a pak dáme další vrstvu a opakujeme. Poslední vrstvu ze shora nemažeme, ale podle talíře vykrojíme kolečko.
Poté obtáhneme hrneček ve uprostřed těsta a od okrajů tohoto kruhu uděláme řezy až na okraj, aby bylo 16 částí. Dva sousední kusy vždy překroutíme směrem od sebe. Pomažeme bílkem a přesuneme na plech. Pečeme 15-20 minut při 180 °C.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.