Na zahřátí při dlouhých zimních večerech pro Vás Láďa Hruška v šestnáctém díle Vychytávek přinesl recept na přípravu pořádného svařeného vína neboli svařáku.
1 citrón
1 pomeranč
1 litr červeného vína
1 hrnek cukru
skořice
badyán
hřebíček
voda
V hrnci necháme zkaramelizovat cukr a zalijeme přibližně 1 dcl vody. Rozmícháme a přidáme čerstvou citronovou a pomerančovou kúru, dále pak skořici, hřebíček a badyán, povaříme. Přilijeme víno a pomalu ohřejeme. Odstavíme když se začne tvořit bíla pěna, svařák se nesmí začít vařit.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.