Poslední dubnovou neděli se ve Vychytávkach v rubrice Rodinné stříbro na talíři připravovali anglické slaninové rohlíky podle diváckého receptu.
![Rodinné stříbro na talíři - Anglické slaninové rohlíky Rodinné stříbro na talíři - Anglické slaninové rohlíky](https://receptyhrusky.cz/sites/default/files/styles/blog-detail/public/blog/smoked-bacon-1161565_960_720.jpg?itok=5fS2QC6X)
250 g hladké mouky,
250 g polohrubé mouky,
300ml vody,
2 čajové lžičky soli,
čajová lžička cukru,
sáček sušeného droždí (7 g),
polévková lžíce oleje,
400 g anglické slaniny krájené,
400 g sýr Eidam 30% vcelku,
16 párátek
V pekárně necháme vymíchat a vykynout těsto, dáme tam tedy všechny ingredience mimo slaniny, sýry a parátek. Vykynuté těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny připravíme 8 rohliků, dohromady tedy 16 rohliků. Vyválime si těsto. Nakrajíme si sýr na 16 větších hranolek, která dáme navrch rohliků a 16 menších, které dáme dovnitř rohliků. Navrch dáme taky plátky anglické slaniny. Rohliky pečeme na 180 °C zhruba 20 minut dozlato. Napíchneme na páratko a servirujeme.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.