V dalším reprízovém vysíláni Vychytávek si pro Vás si Láďa Hruška připravil kromě receptu na mandlovou paštiku , taky skvělý recept na dančí hřbet s macerovanými hruškami. Zajímavá je taky příloha - bramborové muffiny. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.
dančí hřbet,
petržel,
mrkev,
celer,
cibule,
pepř,
jalovec,
červené víno,
rybízový džem,
olej,
hrušky.
Bramborové muffiny:
hladká mouka,
polohrubá mouka,
kefír,
prášek do pečiva,
syrové brambory,
parmezán.
Maso důkladně očistíme, odblaníme, kořenovou zeleninu nasekáme na nudličky. Maso okořeníme a smícháme s trochou oleje. Zalijeme vínem a pečeme v troubě doměkka.
Ke zvěřině se hodí macerovaná hruška. Použít můžeme čerstvé hrušky nebo kompotované. Hrušky oloupeme, rozpustíme máslo a opečeme ze všech stran asi 10 minut, aby byly pěkné prohřáté. Položíme na talíř, přidáme brusinky nebo rybízové želé.
Jako přílohu můžeme použít knedlíky, bramborové knedlíky, brambory nebo speciální bramborové muffiny. Příprava je jednoduchá. Dohromady smícháme hladkou moukou, polohrubou mouku, kefír, prášek do pečiva, syrové brambory a taky parmezán. Všechno smícháme do hromady a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 45 minut.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.