První poprázdninový díl pořadu přinesl kromě receptu na přípravu domácího kečupu s rozinkami a stévií taky recept na jablečné řezy. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.
2 hrnky polohrubé mouky
4 jablka
1 a čtvrť hrnku pískového cukru
1 a půl prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce kakaa
10 lžic oleje
4 lžíce rumu
hrnek mléka
tuk na vymazání
hrubou mouku na vysypání
Poleva:
6 lžic moučkového cukru
1 lžíce kakaa
1 lžíce ztuženého tuku
3 lžíce horké vody
ořechy
Oloupáme a nahrubo nastrouháme jablka. Jablka a všechny další suroviny smícháme v míse dohromady a rozmixujeme mixérem. Hmotu vylijeme na tukem vymaštěný plech a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě zhruba na 220 °C asi 30 min. V dalším kroku si připravíme polevu. Do hrnku dáme 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíci kakaa a ztuženého tuku. Přidáme 3 lžíce horké vody a necháme na sporáku rozpustit - mícháme až do momentu, když se tuk rozpustí a všechny suroviny se spojí dohromady. Polevu nalijeme na buchtu a nakonec řezy posypeme strouhanými ořechy.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.