Rodinné stříbro na talíři - Karlovarské knedlíky s uzeným masem a se zelím

V druhém poprázdninovém premiérovém díle Vychytávek v rubrice Rodinné stříbro na talíři se objevil recept jak připravit karlovarské knedlíky s uzeným masem a se zelím.

Rodinné stříbro na talíři - Karlovarské knedlíky s uzeným masem a se zelím
Suroviny: 

350 g starších rohlíků
2 vejce,
bílky a žloutky,
50 g másla rozpuštěného vlažného,
150 ml plnotučného mléka,
50 g hrubé mouky,
sůl,
hrst nasekané petrželky,
150 g uzené krkovice,
kysané zelí

Postup přípravy receptu: 

Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme chvíli oschnout. V misce prošleháme žloutky a vmícháme máslo a mléko, vše osolíme a nalijeme do mísy s pečivem. Lehce promícháme a necháme chvíli odležet. Pak přidáme bylinky, jarní cibulku, uzené maso a mouku a vše jemně zapracujeme. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně do směsi vmícháme. Pak necháme vše chvíli odpočinout. Po chvíli vytvarujeme šišky nebo koule, položíme na plech a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz