Dalším receptem našich babiček, který oprášíl Láďa Hruška ve Vychytávkach je recept na krušnohorské kuře. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.
kuře nebo kuřecí stehna,
sušené houby,
cibule,
olej,
těstoviny,
sůl,
mletý pepř,
jarní cibulka nebo něco čerstvého zeleného na posypání
Houby předem namočíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlkolečka. Maso posolíme a opepříme. Kuře vyskládáme do pekáče a zalijeme trochou oleje. Maso posypeme houbami (můžeme přilít i vodu, ve které se máčely, abychom nemuseli maso během pečení podlévat) a nakrájenou cibuli. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme na 220 °C 40–45 minut. Po této době maso vyndáme zespodu a položíme ho naopak nahoru, na houby a na cibuli, aby se udělala kůrčička. Nyní pečeme již nezakryté, dalších zhruba 20 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Maso vyndáme z pekáče a uložíme stranou. Uvařené těstoviny důkladně promícháme s houbami a s cibulí. Na talíř nandáme těstovinovou směs, navrch položíme porci kuřete a posypeme něčím zeleným na ozdobu, např. nasekanou jarní cibulkou.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.