Rodinné stříbro na talíři - Krušnohorské kuře

Dalším receptem našich babiček, který oprášíl Láďa Hruška ve Vychytávkach je recept na krušnohorské kuře. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Rodinné stříbro na talíři - Krušnohorské kuře
Suroviny: 

kuře nebo kuřecí stehna,
sušené houby,
cibule,
olej,
těstoviny,
sůl,
mletý pepř,
jarní cibulka nebo něco čerstvého zeleného na posypání

Postup přípravy receptu: 

Houby předem namočíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlkolečka. Maso posolíme a opepříme. Kuře vyskládáme do pekáče a zalijeme trochou oleje. Maso posypeme houbami (můžeme přilít i vodu, ve které se máčely, abychom nemuseli maso během pečení podlévat) a nakrájenou cibuli. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme na 220 °C 40–45 minut. Po této době maso vyndáme zespodu a položíme ho naopak nahoru, na houby a na cibuli, aby se udělala kůrčička. Nyní pečeme již nezakryté, dalších zhruba 20 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Maso vyndáme z pekáče a uložíme stranou. Uvařené těstoviny důkladně promícháme s houbami a s cibulí. Na talíř nandáme těstovinovou směs, navrch položíme porci kuřete a posypeme něčím zeleným na ozdobu, např. nasekanou jarní cibulkou.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz