V dalším díle Vychytávek se objevil originální recept na lák na okurky. Použít ho můžeme nejen na okurky, ale taky při zavařování hub nebo zeleniny. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.
3,75 litru vody
1,25 litru octa
16 dkg soli
30dkg cukru
60 tabletek sacharidu
Hrst celého pepře
2-3 bobkové listy
2-3 kuličky nového koření
Vše smícháme a necháme projít varem. Vychladíme a pak můžeme zalévat okurky, nebo zeleninu a následně sterilovat. K okurkám do sklenic přidáme ještě lžičku hořčičných semínek, kousek cibule, 3 kolečka mrkvi a kopr. V hrnci svaříme vodu a okurky sterilizujeme asi 20 minut při teplotě 80°.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.