Rodinné stříbro na talíři - Nádivka z kopřiv

Ve velikonočním díle si pro Vás si Láďa Hruška připravil kromě receptu na velikonočního nízkotučného opilého beránka, taky recept na výtečnou tradiční nádivku z kopřiv. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Rodinné stříbro na talíři - Nádivka z kopřiv
Suroviny: 

10 rohliků,
500 g uzeného masa (např. vepřový ocásek)
kopřivy,
sůl,
pepř,
muškátový květ,

Postup přípravy receptu: 

Uzené maso uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a nakrájíme ho na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vývarem z uzeného masa. Přidáme natrhané kopřivky a žloutky z vajíček. Dochutíme soli, pepřem a muškátovým květem. Z bílků vajíček vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do připravené hmoty. Pečeme v troubě dozlatova, zhruba 30 min při teplotě 180 °C.
Podáváme samotnou nebo s bramborami.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz